Dashboard Duurzame Ontwikkeling

Dashboard Duurzame Ontwikkeling

Inzicht in Duurzame Inzetbaarheid van uw medewerkers


Het Dashboard Duurzame Ontwikkeling is een praktische meting & ontwikkeltool. Hiermee kunnen organisaties praktisch aan de slag met duurzame ontwikkeling.



Uitdaging

Het succes van een organisatie wordt bepaald door de mensen die er werken. Iedere organisatie heeft belang bij gemotiveerde, energieke, deskundige, gezonde medewerkers. Als medewerker wil je een prettig privé leven en plezier en voldoening uit je werk halen. Dat klinkt logisch, maar hoe zorg je daar in de praktijk voor? Wat kun je als medewerker en werkgever doen om optimaal te functioneren? Houd je je werk wel vol als je ouder wordt? Wat zijn zaken die verbeterd kunnen worden? Waar hebben medewerkers behoefte aan? Welke zaken gaan goed en wat kan er verbeterd worden? Kortom hoe zorg je voor een gezonde werkomgeving, hoe maak je werk van duurzame inzetbaarheid? Het antwoord op bovenstaande vragen begint met inzicht. Het Dashboard Duurzame Ontwikkeling geeft dit inzicht..


Inzicht op individueel- en op organisatieniveau
DDO geeft duidelijk inzicht in de huidige situatie (nulmeting en vervolg/effect). En biedt daarnaast volop inzicht in zaken die goed gaan, maar ook in ontwikkel kansen, voor zowel medewerkers als organisaties.

 

1. Persoonlijk dashboard. Medewerkers krijgen inzicht in hun eigen persoonlijk dashboard. Persoonlijke actie/ inzicht/ reflectie/ gesprek op gang brengen. Een (facultatieve)nabespreking met een onafhankelijke DDO specialist versterkt het ontwikkel effect.

 

2. Organisatie dashboard . De organisatie krijgt een helder, objectief inzicht in de belangrijkste kenmerken van hun medewerkers. Op basis van dit inzicht kan beter gestuurd, en interventies worden ingezet.

 

DDO is opgebouwd uit de volgende vier hoofdthema’s


1 Gezondheid/vitaliteit medewerker

Objectief inzicht in de fysieke- en mentale gezondheid en werk-privé balans.

 

2 Medewerkers tevredenheid en betrokkenheid

Objectief inzicht in Management en leiding, betrokkenheid, middelen en faciliteiten, arbeidsvoorwaarden, werkdruk en autonomie, verloop geneigdheid, agressie en ongewenst gedrag.

 

3 Wendbaarheid en professionele ontwikkeling

Objectief inzicht in ontwikkel mogelijkheden, ontwikkel behoefte en loopbaanflexibiliteit.

 

4 Belangrijke signaalvragen

Objectief inzicht in de belangrijkste aandachtspunten voor werkgever en werknemer. Zoals ongewenst gedrag en financiële problemen van medewerkers.  


Waarde/Kwaliteit van het instrument

De verschillende thema’s en de onderliggende vragen van het dashboard, zijn zorgvuldig geselecteerd op basis van actuele wetenschappelijke kennis. Deze wetenschappelijke onderbouwing maakt het dashboard effectief en valide. Het meet op verantwoorde wijze, dat wat echt relevant is.



Share by: